Pira kilometer kanggo ngganti cakram rem saben wektu?

Ditulisake yen bantalan rem ora tetep asring diganti. Iku gumantung karo kahanan nyopir lan pakulinan nyopir. Kebiasaan kasebut bakal mengaruhi panggunaan bantalan rem. Yen sampeyan bisa nguwasani kanthi apik, sampeyan bakal nemokake manawa ing pirang-pirang kasus, ora prelu ngetrapake rem. Yen film kasebut digunakake kanthi apik, bisa nganti 100.000 kilometer.

Banjur, ing kahanan apa sing kudu diganti bantalan rem, sampeyan bisa mriksa inspeksi rutin ing ngisor iki, lan langsung diganti yen wis memenuhi syarat.

1. Priksa kekandelan bantalan rem

Priksa manawa bantalan rem lancip. Sampeyan bisa nggunakake senter cilik kanggo ngawasi lan mriksa. Nalika pamriksan nemokake manawa bahan gesekan ireng bantalan rem kasebut bakal ilang, lan kekandelane kurang saka 5 mm, mula sampeyan kudu ngganti.

2. Swarane rem

Yen sampeyan krungu swara logam nyenyet ing rem nalika nyopir saben dina, sampeyan kudu menehi perhatian saiki. Iki minangka wesi alarm ing bantalan rem sing wis wiwit nganggo cakram rem, mula swarane logam sing cetha iki.

3. Kekuwatan ngerem

Nalika nyopir ing dalan lan mlaku ing rem, yen sampeyan krasa abot banget, mesthi ana rasa alus. Sampeyan asring meksa meksa rem luwih jero kanggo entuk efek rem sadurunge. Nalika rem darurat digunakake, posisi pedal bakal kurang. Bisa uga bantalan rem dhasar wis gesekan lan kudu diganti saiki, yen ora ana kacilakan serius.

Pira kilometer kanggo ngganti disk rem?

Umume, disk rem diganti saben 60.000-70.000 kilometer, nanging spesifik isih gumantung karo kabiasaan lan lingkungan panggunaan pamilik. Amarga kabeh wong duwe kabiasaan nyetir sing beda-beda, cakram rem lan bantalan rem beda. Nyatane, cakram rem lan bantalan rem minangka tugas penting sing kudu dipriksa sadurunge nyopir. Sawetara toko 4S pancen tanggung jawab banget lan bisa ngelingake sampeyan yen disk rem kudu diganti.

Nalika bantalan rem diganti kaping pirang-pirang, sandhangan cakram rem bakal saya tambah. Ing wektu iki, cakram rem kudu diganti. Cakram rem kudu diganti sawise loro utawa telu bantalan rem diganti sak shift. Mula, nalika ngganti bantalan rem, cakram rem uga kudu dicenthang tepat wektu, lan diganti nalika rusak banget.

Saliyane ing sandhangan normal ing cakram rem, uga ana sandhangan sing disebabake dening kualitas bantalan rem utawa cakram rem lan pembentukan bahan asing nalika operasi normal. Yen hub rem dipakai dening prekara asing, alur jero utawa permukaan cakram nyandhang kesalahan (kadhang lancip utawa kandel) Disaranake manawa panggantos kasebut bakal langsung mengaruhi keamanan nyopir kita amarga beda-beda busana.

Titik kanggo perhatian ing pangopènan disk rem: Amarga cakram rem bakal ngasilake panas sajrone pengereman, aja nganti ngumbah mobil sawise mobil rem. Sampeyan kudu mateni rem kanggo nyuda suhu permukaan cakram rem kanggo nyegah disk rem suhu dhuwur ora bengkak amarga kena banyu adhem. Penyusutan adhem ngasilake deformasi lan retakan. Kajaba iku, cara paling apik kanggo ningkatake umur disk rem yaiku njaga kebiasaan nyopir sing apik lan nyoba ngindhari mandheg kanthi tiba-tiba.


Wektu kiriman: Aug-27-2020